American Express Flying Blue Platinum Card aanvragen

American Express Flying Blue Platinum Card

 • Prijs per jaar € 600,- (Nu 1e jaar 50% korting daarna € 600,- per jaar)

 • Bestedingslimiet: Er is geen vaste bestedingslimiet voor uw kaart

 • Wereldwijde Card Service

 • Aanvullende reisongevallenverzekering

 • American Express Invites

 • Bankonafhankelijk

 • Altijd inzicht in uw uitgaven, 24 uur per dag, 7 dagen in de week

 • Zonder extra kosten één extra Platinum Card en tot vier extra Gold Cards

American Express Flying Blue Platinum Card aanvragen

Een American Express Flying Blue Platinum Card aanvragen is vooral aantrekkelijk voor wie veel en vaak vliegt. Dan is het immers mogelijk om snel punten te verzamelen. Zeker wanneer er meerdere cards kosteloos zijn aangevraagd. Het sparen van de punten gebeurt dan gezamenlijk. Met als voordeel dat al snel van de voordelen van het spaarsysteem te genieten is. Dat is natuurlijk lang niet het enige voordeel dat met deze card te verkrijgen is. Er is nog veel meer mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan het gemak en de veiligheid van het gebruik van deze card. Dit weegt ook mee.

Gemakkelijker en veiliger

Of het nu gaat om reizen of betalen, met de Amex Flying Blue Platinum Card gaat het altijd gemakkelijker en veiliger. Dat komt natuurlijk vooral doordat de card altijd en overal bruikbaar is. Wereldwijd wordt deze geaccepteerd. Dat betekent dus ook dat alles snel en simpel te regelen is. Mocht dat niet het geval zijn, dan is er altijd nog hulp te krijgen van Global Assist. Zo is ook altijd alles snel op te lossen. Daarnaast zijn er natuurlijk de vele voordelen voor reizigers met Air France-KLM. Alle reden om dus direct een aanvraag te doen als ondernemer.

Voordelen Amex Flying Blue Platinum Card

 • Zonder extra kosten één extra Platinum Card en tot vier extra Gold Cards

 • Uitgebreide aanvullende reisverzekeringen

 • Wereldwijd veilig betalen, ook online

 • Hulp en advies in het buitenland met Global Assist

 • Membership Rewards spaarprogramma*

 • Award Miles delen met uw extra kaarthouder(s) binnen uw American Express account kan met ‘Share & Fly’. Zo spaart u samen sneller voor een award ticket.

 • Betaal uw KLM en AIR FRANCE-boekingen in 3 gelijke maandelijkse opeenvolgende termijnen. Zonder rentekosten. Het enige dat u hoeft te doen, is na aankoop van de tickets die u rechtstreeks bij KLM en AIR FRANCE heeft betaald.

Voorwaarden American Express Flying Blue Platinum creditcard

 • Een lopende prive rekening heeft bij een Nederlandse bank

 • U bent ouder dan 18 jaar

 • Een bruto jaarinkomen van minimaal € 60.000,-

 • Geen negatieve BKR-registratie

american express creditcard aavragen

De kenmerken van de American Express Flying Blue Platinum Card

 • Jaarlijkse kosten

Uw jaarlijkse bijdrage is € 600,-.

 • Bestedingslimiet

Er is geen vaste bestedingslimiet voor uw kaart. U bouwt uw eigen bestedingsruimte op. De bestedingsruimte wordt bepaald door uw persoonlijke profiel, lidmaatschapsduur en uitgavenpatroon.

 • Inbegrepen verzekeringen en diensten

Met de Platinum Card hebben u, uw gezin en extra kaarthouders recht op de reis- en annuleringsverzekering, indien u de reis of verblijf betaald heeft met de kaart. U kunt terugvallen op een breed aantal dekkingen, waaronder medische hulp, tandheelkundige noodbehandelingen en annuleren van uw reis. Ook diefstal, verlies of beschadiging van uw persoonlijke eigendommen, geld en reisdocumenten zijn gedekt.

Aanvullende reisongemakkenverzekering

De reisongemakkenverzekering vergoedt de noodzakelijke bijkomende kosten veroorzaakt door vertraging van bagage of vlucht van minimaal 4 uur. Voorwaarde is dat uw reis of verblijf is betaald met de kaart.

Aanvullende reisongevallenverzekering

Met The Platinum Card beschikken u, uw partner en uw kinderen over een wereldwijde verzekering bij reisongevallen. Voorwaarde is dat uw reis of verblijf is betaald met de kaart.

Aanvullende autohuurverzekering

Deze verzekering dekt vrijwel alle aanvullende verzekeringen die het autoverhuurbedrijf u aanbiedt, zoals de ‘collision damage waiver’ of de ‘theft protection’. Deze vergoeding geldt alleen als het autoverhuurbedrijf u toestaat om deze aanvullende en/of optionele verzekeringen niet bij de huur van de auto af te sluiten en wanneer de autohuur is betaald met The Platinum Card.

Als uw aankoop binnen 240 dagen na aanschaf wordt gestolen of per ongeluk beschadigd raakt, dan vergoeden wij u de kosten voor vervanging of reparatie tot een maximum van € 2.500,- per gebeurtenis tot een maximum van twee claims per periode van 12 maanden.

 • Bankonafhankelijk

American Express creditcard is bank onafhankelijk. U kunt de kaart koppelen aan iedere Nederlandse bankrekening.

 • Bescherming en preventie

Met de American Express card heeft u altijd een veilig betaalmiddel in handen. Zo bent u volledig beschermd tegen fraude. Zonder eigen risico.

 • App

Altijd inzicht in uw uitgaven, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Ook via de American Express iPhone en Android App.

 • Optionele verzekeringen

Global Assist

Of het nu gaat om advies over het aanvragen van een visum voordat u op reis gaat, of een verwijzing naar een Engelstalige dokter of advocaat in het buitenland, Global Assist staat 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor u klaar. Neem telefonisch contact met ons op via +31 (0)20 – 574 5718.

 • Bijbehorende diensten

Share & FlyAward

Miles delen met uw extra kaarthouder(s) binnen uw American Express account kan met ‘Share & Fly’. Zo spaart u samen sneller voor een award ticket. De extra kaarthouder kan kosteloos Award Miles (deels) laten overschrijven naar de hoofdkaarthouder en vice versa.

 • Optionele diensten

Card AlertsAmerican Express®

Card Alerts biedt u meer controle over en inzicht in de uitgaven met uw kaart. Ontvang gratis berichtjes over uw ontvangen betalingen, uw saldo-overzicht en de aankondiging van de maandelijkse afschrijving.

 • Facturatie

Altijd inzicht in uw uitgaven, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Ook via de American Express iPhone en Android App.

 • Servicedesk

Service medewerkers van de Ledenservice zijn te bereiken op 020 – 504 8000, van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 20.00 uur.

 • Overige tarieven

 • Kosten geldopname: € 4,50 tot 3,5% per opname
 • Wisselkoers opslag: 2,3%
 • Boete te laat betalen: € 15,- tot  2,5% per 15 dagen
 • Uitgesteld betalen

Gespreid betalen met PaySelector. Met de gespreid betalen-functionaliteit PaySelector, kunt u aankopen vanaf €200 in termijnen betalen. U kiest zelf of dat in 3, 6 of 12 gelijke maandelijkse termijnen gebeurt. De kosten voor uw betaling in termijnen zijn gekoppeld aan de rente die geldt op het moment dat u besluit een aankoop gespreid te betalen. Jaarlijks Kostenpercentage: 11,2%.

 • Rente

Jaarlijks Kostenpercentage: 11,2%; Variabele Debetrentevoet: 10,2%. Rentevrije periode is 30 dagen na datum overzicht.

 • Sparen

Platinum for 2

Bent u Flying Blue Platinum-deelnemer? Kies dan voor de Flying Blue – American Express Platinum Card en vraag een gratis extra Platinum Card aan. Uw extra kaarthouder ontvangt ook automatisch het Flying Blue Platinum-deelnemersniveau. U geniet voortaan allebei van de voordelen die deze status u biedt.

Award Miles

Met de Platinum Card spaart u 1,5 Award Mile per euro. Bij uitgaven rechtstreeks bij KLM, AIR FRANCE of Hertz is dit nog meer: 2 Award Miles per euro. Deze Award Miles kunt u besteden aan tickets, upgrades, loungetoegang of producten en diensten bij meer dan 100 partners.

Level Miles

Binnen het Flying Blue programma spaart u Level Miles, deze tellen mee voor het bepalen van uw deelnemersniveau. Als u uw vliegticket rechtstreeks bij KLM en AIR FRANCE met de Flying Blue – American Express Platinum Card betaalt, dan spaart u naast de Level Miles die u op uw vlucht verdient, ook nog eens 2 Level Miles per euro. Het behouden van uw huidige deelnemersniveau wordt zo nog makkelijker – wellicht bereikt u nu zelfs het volgende Elite-niveau, met nog meer voordelen.

Kwalificerende vluchten

Binnen het Flying Blue-programma heeft u twee mogelijkheden om een hoger deelnemersniveau te bereiken: met kwalificerende vluchten of met Level Miles. Bij de Flying Blue – American Express Platinum Card ontvangt u ieder jaar 8 extra kwalificerende vluchten zonder dat u daarvoor hoeft te vliegen. Dit helpt u om uw niveau te behouden of om eerder een upgrade te krijgen.

Fly now Pay later

Betaal uw KLM en AIR FRANCE-boekingen in 3 gelijke maandelijkse opeenvolgende termijnen. Zonder rentekosten. Het enige dat u hoeft te doen, is na aankoop van de tickets die u rechtstreeks bij KLM en AIR FRANCE heeft betaald, inloggen op uw American Express online account om aan te geven welke boeking u gespreid wilt betalen.

Award Miles saldo verlengen

In het Flying Blue-programma blijven Award Miles geldig als u eens in de twintig maanden een vlucht met KLM en AIR FRANCE of een van de andere SkyTeam partners maakt. Als u binnen die periode niet vliegt, dan komen de gespaarde Award Miles te vervallen. De Flying Blue – American Express cards bieden hier een oplossing voor. Bij élke uitgave met de kaart wordt de geldigheid van uw totale Award Miles-saldo namelijk met 20 maanden verlengd. Zo stelt u uw Award Miles-saldo eenvoudig veilig, ook als u een periode niet vliegt.